Go Back   Oklahoma Ram Club > Dodge Ram > Audio/Visual


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2012, 05:15 PM   #11
DoubleTakeDodge
James
 
DoubleTakeDodge's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sapulpa, Oklahoma
Age: 25
Posts: 1,928
Send a message via Skype™ to DoubleTakeDodge
Default

2 channel amp or mono??
__________________
DoubleTakeDodge is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 05:34 PM   #12
LowRam
Jon
 
LowRam's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Okemah
Age: 27
Posts: 442
Default

2 channel
LowRam is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 05:39 PM   #13
DoubleTakeDodge
James
 
DoubleTakeDodge's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sapulpa, Oklahoma
Age: 25
Posts: 1,928
Send a message via Skype™ to DoubleTakeDodge
Default

Have you tried bridging the subs instead of runnin em each on their own channel??
__________________
DoubleTakeDodge is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 07:20 PM   #14
ramthis9501
Cummins Member
 
ramthis9501's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Blanchard
Age: 23
Posts: 3,267
Default

Yeah I'm not an expert on the ohms but I'm pretty sure you can't run 2 ohms into a 4 ohm sub. Way to much impedence going into the subs so the amp is shutting off so your subs wont blow up. The second way to wire them that you posted would probably be better, but like I said Im not an expert by any means when it comes to technical stuff. Im better with installation.
__________________
ramthis9501 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 08:35 PM   #15
DoubleTakeDodge
James
 
DoubleTakeDodge's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sapulpa, Oklahoma
Age: 25
Posts: 1,928
Send a message via Skype™ to DoubleTakeDodge
Default

Originally Posted by ramthis9501 View Post
but like I said Im not an expert by any means when it comes to technical stuff. Im better with installation.
same here. i can make an install look perfect, but google is a better bet on technical stuff tan i am
__________________
DoubleTakeDodge is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 09:31 PM   #16
Matt
SRT-10 Member
 
Join Date: Aug 2011
Age: 32
Posts: 1,278
Default

Originally Posted by LowRam View Post
alright be cause on my 0 gauge ive got a kicker fuse block holds a 300amp fues then im not sure about whats in the amp its self..

im wondering now if maybe i could have possibly wired the amp down to a lower ohm then it can handle... its 2ohm stable amp.. ill post a diagram how ive wired it maybe that could be my problem idk how all the ohm and taking ohms down work...
what is the model of the amp? are you SURE it's a 2 ch just bc it has 2 sets of connections doesn't mean it's a 2 channel


Originally Posted by ramthis9501 View Post
Yeah I'm not an expert on the ohms but I'm pretty sure you can't run 2 ohms into a 4 ohm sub. Way to much impedence going into the subs so the amp is shutting off so your subs wont blow up. The second way to wire them that you posted would probably be better, but like I said Im not an expert by any means when it comes to technical stuff. Im better with installation.

lol you have kind of a right idea but nothing you said is actually right lol
Matt is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 09:33 PM   #17
Matt
SRT-10 Member
 
Join Date: Aug 2011
Age: 32
Posts: 1,278
Default

it sounds like you have a mono amp and you are trying to run it at 1 ohm with the 2 dvc4 ohm subs in parallel which would make all the sense in the world to why it's kicking off ... plus most big amps are class d mono amps wayyyy more efficient and cheaper to build vs a class ab 2 channel -- roughly 2-4x more expensive so like i said i bet it's a mono
Matt is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 09:36 PM   #18
LowRam
Jon
 
LowRam's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Okemah
Age: 27
Posts: 442
Default

Lol well matt i got it figured out i ran it the way i put on here the second time and it works fine sounds awesome and pounds!!! :-)

Yes it is a two channel amp, with it being a two channel and me having the subs hooked up the way the first diagram shows except the amp was bridged unlike in the first diagram i beleive i was probably trying to run my amp at to low of an ohm
LowRam is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 09:38 PM   #19
Matt
SRT-10 Member
 
Join Date: Aug 2011
Age: 32
Posts: 1,278
Default

what's the model number?
Matt is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 09:41 PM   #20
ramthis9501
Cummins Member
 
ramthis9501's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Blanchard
Age: 23
Posts: 3,267
Default

I tried lol
__________________
ramthis9501 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Update on my system... EXSAILORwithaHEMI Audio/Visual 12 02-20-2012 08:50 AM
New system Lt.Dan Audio/Visual 15 02-06-2012 09:53 PM
New System (S.M.R) 101 Audio/Visual 66 01-18-2012 11:34 AM
Upgraded Kicker system... EXSAILORwithaHEMI Audio/Visual 19 01-08-2012 02:39 PM